Detalji:

 • Datum:

   Travanj 6, 1999

 • Klijenti:

   Addiko Bank

 • Područje:

   core bankarstvo, platni promet, integracija

 • Kategorija:

   Aplikacije, Platni promet

Platni promet – od A do Ž.

cjelovito rješenje za obavljanje kunskog i deviznog platnog prometa

Zašto Moneta?

Novi trendovi u informatičkoj industriji te nove zakonske regulative i smjernice od banka zahtijevaju modernizaciju poslovnih procesa, kako bi osigurale i zadržale konkurentnost i profitabilnost u okviru sve dinamičnijeg hrvatskog bankarskog tržišta. Za uspješan bankarski proizvod presudna je njegova fleksibilnost te vrijeme potrebno za razvoj informatičke podrške.

Pravovremena ponuda kvalitetnih proizvoda na tržištu ključan je faktor za zauzimanje vodećih tržišnih pozicija. Snaga modernih sustava je u proizvodnji, kombiniranju, korištenju i povezivanju postojećih funkcionalnosti u cjeline - usluge koje krajnjim korisnicima pružaju bolje poslovne mogućnosti. Takve usluge doprinose transparentnosti i prilagodljivosti bankarskog sustava koji spremno odgovara na sve potrebe tržišta.

Etna Vam u tu svrhu pruža bankarski proizvod za platni promet (kunski i devizni) koji se može prilagoditi i potpuno uklopiti u Vaše poslovanje. Proizvod je baziran na IBM-ovoj porodici middleware proizvoda (WebSphere, DB2, MQ) koja je prepoznata kao najbolji temelj za bankarske sustave od vodećih Hrvatskih i svjetskih banaka. Uz aplikaciju, Etna Vam nudi i usluge analize i redizajna poslovnih procesa u svrhu što učinkovitijeg poslovanja te stvaranja i korištenja novih poslovnih mogućnosti. Nudimo Vam podršku na poslovnom i tehnološkom planu.

 • 2006Prva devizna transakcija
  10. travnja 2006. obavljena je prva devizna transakcija putem aplikacije Moneta.
 • 2005BKS
  U BKS banci d.d. produkcijski rad aplikacije Moneta za kunski platni promet započeo je u veljači 2005. godine, devizni platni promet u produkcijskom okruženju započeo je u prosincu 2007.
 • 2003HAAB
  Produkcijski rad aplikacije Moneta započeo je u ožujku 2003. u Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Zagreb.
 • 1999Prva kunska transakcija (RBA)
  Moneta je u produkciji od prvog dana početka rada Hrvatskog sustava velikih plaćanja (HSVP/RTGS), 6. travnja 1999. u Raiffeisenbank Austria d.d., Zagreb.