Recertifikat po normi ISO27001:2005

Uspješno provedena recertifikacija Etninog sustava upravljanja informacijskom sigurnošću

Recertifikacijski audit sustava po normi ISO27001:2005 održan je u tvrtki Etna 7. i 8. svibnja. Proces recertifikacije vodio je auditor renomirane certifikacijske kuće SGS koji je potvrdio da je tvrtkin sustav upravljanja informacijskom sigurnošću sukladan zahtjevima norme ISO 27001:2005. Postupkom recertifikacije je valjanost certifikata produljena za sljedeće tri godine.

Etna je trajno orijentirana na poboljšanje svojih poslovnih procesa te poboljšanje informacijske sigurnosti, a što, između ostalog, dokazuje i posjedovanje certifikata za upravljanje informacijskom sigurnošću ISO 27001:2005 koji je prvi puta izdan Etni 29. svibnja 2011. godine.

ISO 27001 je međunarodna norma koja definira zahtjeve na Sustav upravljanja informacijskom sigurnošću organizacije koja omogućuje organizaciji procjenu rizika i implementaciju određenih kontrola radi očuvanja povjerljivosti, integriteta i dostupnosti informacijske imovine.

Temeljni cilj Sustava je osigurati i zaštiti informacije organizacije od zlouporabe ili gubitka. Važno je napomenuti kako ISO 27001 nije samo IT norma, jer pojam informacijske sigurnosti se ne može promatrati isključivo iz informatičkog aspekta, već mora podrazumijevati sveobuhvatan korporativni pristup.